Het lijkt misschien een klassieke aardappelpuree, maar als je je lepel laat zinken, ontdek je een wereld om te proeven. probeer het

Het lijkt misschien een klassieke aardappelpuree, maar als je je lepel laat zinken, ontdek je een wereld om te proeven. Probeer het en dan zul je zien dat je het niet meer opgeeft.

Vaak weten we niet wat we als bijgerecht moeten bereiden en duiken we halsoverkop in de zakken aardappelpureemix die we in de voorraadkast hebben staan. Nou ja, het heeft zeker niet dezelfde smaak als aardappelpuree gemaakt als verse aardappelen, maar we kunnen de mix aanpassen door iets toe te voegen dat het beslist lekkerder maakt.

Of het nu wordt bereid of gemaakt met verse aardappelen, de aardappelpuree van vandaag zal niet de klassieke aardappelpuree zijn die we aan tafel serveren, misschien bij een hamburger voor onze kinderen, dit zal een echte explosie van goedheid zijn.

Aardappelpuree

Zoals we al zeiden, het is helemaal niet de klassieke aardappelpuree en als je dan naar mij luistert en we bakken hem ook nog een keer, zul je het plezier van een vlaai ontdekken, misschien in een enkele portie, wat verrassend zal zijn.

Ingrediënten

Patte 1 kg (of bereid voor puree 3 zakken)

350 ml melk

40 g boter

zout

nootmuskaat

geraspte kaas

150 g mozzarella of provola

paneermeel (als je het nog een keer wilt bakken)

Het lijkt misschien een klassieke aardappelpuree, maar als je je lepel laat zinken, ontdek je een wereld om te proeven. probeer het

Het bereiden van aardappelpuree is heel eenvoudig en bij verse aardappelen moet je helemaal bovenaan beginnen. Kook de aardappelen in kokend water en laat ze ongeveer 40 minuten koken. Als ze zacht zijn, laten we ze afkoelen en pellen. Haal ze door een aardappelstamper en doe ze in een pan. Breng de pattas op smaak met zout en nootmuskaat en verwarm de melk in een pan. Als het warm is, giet je het over de aardappelen en begin je goed te mengen, vermijd klontjes en voeg ook de boter toe.

lees ook: Gepofte aardappelen die knapperig zijn van buiten en zacht van binnen, het trucje van pizzeria’s met een rotisserie

Hoe vezelige aardappelpuree te maken

De boter moet in kleine stukjes worden gesneden zodat deze gemakkelijker smelt, daarmee voegen we ook de geraspte kaas toe en mengen alles opnieuw goed. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg deze toe aan de puree, doe alles in een pan en bestrooi met gehakte en goed gewassen peterselie. Nu zullen we beslissen of we het bakken of op die manier eten. Als we besluiten om het te bakken, bestrooi het dan met paneermeel en bak het 40 minuten op 200 graden.

lees ook: Diner zonder spijt, bereid vezelige aardappelmedaillons met heel weinig calorieën, je kunt er zelfs twee eten

lees ook: Aardappelparmigiana met zeevruchten, een origineel idee dat je met Kerstmis op tafel kunt zetten!