Tomaten gevuld met tonijn in de oven

Gebakken tomaten gevuld met tonijn zijn een variant van de klassieke koude chantage, ook perfect voor het winterseizoen.

Profiterend van een mooie, zij het vrij zeldzame, zonnige dag, vooral de afgelopen weken, heb ik me gewijd aan het bereiden van deze gebakken tomaten gevuld met tonijn. Recept bijzonder geschikt voor een tweede lekker, zijn deze tomaten een groot succes. Ik moet toegeven dat ik de voorkeur geef aan de gekookte versie van gevulde tomaten, in ieder geval totdat de temperaturen aanzienlijk stijgen. Gebakken tomaten gevuld met tonijn zijn een heerlijk idee voor de lunch. Ik vind ze ook uitstekend geschikt voor maaltijden buitenshuis, vooral voor uitstapjes naar het strand.

Tomaten gevuld met tonijn in de oven
Tomaten gevuld met tonijn in de oven

Hoe het recept van gebakken tomaten gevuld met tonijn te bereiden

  1. Snijd de tomatendoppen, eerder gewassen en gedroogd, dan maak de binnenkant leeg met behulp van een theelepel. Leg ze ondersteboven op een bord.
  2. Combineer nu de pulp in een kom met de tonijn uitgelekt en gehakt, de broodkruimelsi kappertjesde olijven versnipperd, deolie en de peterselie gehakt.
  3. Meng goed en vul de tomaten met dit mengsel.
  4. Besprenkel ze opnieuw met een scheutje olie en plaats ze in de oven op een bakplaat. Kook op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten.

opslag

De gepofte tomaatjes gevuld met tonijn kunnen bewaard worden 2-3 dagen in de koelkast zorg ervoor dat u ze in een luchtdichte verpakking bewaart. Je kunt ervan genieten op kamertemperatuur of nadat je ze opnieuw hebt opgewarmd.

Italiaanse Recepten