Je hebt wat walnoten in huis en een potje ansjovis in olie, bereid een fantastisch voorgerecht

Je hebt wat walnoten in huis en een potje ansjovis in olie, bereid een fantastisch voorgerecht en kies de pasta die jij het lekkerst vindt, van spaghetti tot korte pasta.

De Italiaanse keuken bevat veel recepten en vooral met betrekking tot de voorgerechten, die enorme ruimtes kunnen openen voor inventiviteit en verbeeldingskracht, waarmee we zullen pronken zonder onszelf te sparen. We hebben wat walnoten in de voorraadkast en we hebben wat ansjovis in olie, dus met deze twee ingrediënten moeten we meteen een voorgerecht klaarmaken, want we hebben wat geïmproviseerde vrienden voor de lunch.

Wat gaan we doen? Laten we even stilstaan ​​en nadenken: met walnoten en ansjovis kunnen we een typisch mediterraan gerecht bereiden, een gerecht met de smaken van het Zuiden die onmiskenbaar zijn. Ik geloof dat we iets zo lekkers kunnen bereiden dat ze hun karbonades zullen likken.

Pasta met walnoten en ansjovis in olie

Voor dit recept ben je ongeveer een half uur bezig en de ingrediënten zijn perfect voor 4 personen, maar aangezien we gasten hebben, verhogen we de doseringen en komen we uit op het recept voor 6 personen. Kom op, dat is gemakkelijk!

Ingrediënten

600 gram pasta

200 gram walnoten

12 ansjovisfilets in olie

knoflook

olijfolie

zout

Chili

peterselie

geraspte kaas

We hebben wat walnoten en ansjovis in olie, laten we een fantastisch voorgerecht bereiden. Methode

We nemen een pan met antiaanbaklaag en gieten wat olijfolie (of extra vierge als we sterkere smaken willen) en bruinen een teentje knoflook. Laten we het op een laag vuur bruin maken en de ansjovisfilets in olie in kleine stukjes snijden en de chilipeper toevoegen, maar zonder te overdrijven. Voeg na enkele ogenblikken koken de walnoten toe die we na het pellen duidelijk zullen hebben, zelfs zonder de buitenste schil, en snijd ze in kleine stukjes. De walnoten worden toegevoegd als we zien dat de ansjovis gesmolten zijn.

lees ook: Ansjovis bombolotti, alleen maar gebakken bloemen en supplì: kijk eens naar het diner dat ik in een paar zetten voor je maak

Zo maak je pasta met walnoten en ansjovis in olie

Kook ondertussen in een aparte pan het water en het zout en voeg de pasta toe, laat koken volgens de kooktijden die op de verpakking staan ​​en laat het beetgaar uitlekken, bewaar een beetje van het kookwater dat kan worden gebruikt om de pasta beter te mengen. pasta met de kruiden. Voeg de pasta toe aan de pan met de kruiden en meng alles goed, bestrooi met goed gewassen en gehakte verse peterselie. Meng nog een beetje door de pasta ongeveer een minuut in de pan te gooien en indien nodig een kleine pollepel kookwater toe te voegen. Meng en serveer met een beetje geraspte kaas.

lees ook:Andijviekappertjes en ansjovis, heb jij ze alle drie? Wat ben je aan het doen, geen pizza maken met absurde andijvie!

lees ook:Paprika’s met ansjovis, kook in een pan en ik verzeker je dat je een buitengewoon bijgerecht zult eten