Met zo’n recept maak je in een handomdraai het hele gezin blij! Laten we ricotta Bolognese bereiden: voeg slechts één ingrediënt toe en er ontstaat een meesterwerk.
Met dit heerlijke ricotta Bolognese recept tover je in een handomdraai een gerecht op tafel waar het hele gezin blij van wordt! Door slechts één extra ingrediënt toe te voegen, tovert u de klassieke Bolognese saus om tot een meesterwerk dat de smaakpapillen van volwassenen en kinderen zal veroveren.

Met deze specialiteit bereidt u eenvoudig een variant van de bekende saus op basis van gehakt, bruingebakken in de klassieke gesnipperde ui, bleekselderij en wortel. Het kan rood worden bereid en vervolgens, zoals in dit geval, de tomatenpuree worden toegevoegd, of wit, waarbij uiteraard de tomatenpuree wordt geëlimineerd en het vlees verder wordt gekookt, hetzij door een beetje kookwater van de pasta toe te voegen, of, voor degenen die dat liever hebben, van het vlees. bouillon. Door de ricotta aan het eind van de bereiding toe te voegen, verkrijgt u die speciale romigheid die het gerecht heerlijk maakt en, aangevuld met een royale hoeveelheid geraspte kaas, wordt het een meesterwerk.
Ingrediënten en bereiding van ricotta bolognese
Kortom, de grote klassiekers zijn altijd het meest geliefd en gewaardeerd door iedereen en je hoeft alleen maar inspiratie uit die recepten te halen om de beste variaties te creëren met gegarandeerd succes. Genoeg geklets dus, met slechts een paar ingrediënten en weinig bereidingstijd, in slechts een paar minuten heb je een gerecht waar je versteld van zult staan. Laten we meteen aan de slag gaan!
Lees ook: Gnocchi gevuld met Bolognese: rijker en smaakvoller dan dit heb je ze nog nooit bereid
Lees ook: Arancini Bolognese, twee grote klassiekers bij elkaar, ideaal om iedereen te veroveren en te verrassen
Bereidingstijd: 1 uur
Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten
400 g gemengd gehakt (rund- en varkensvlees)
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 stuk bleekselderij, fijngehakt
Eén middelgrote wortel, fijngehakt
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
Extra vergine olijfolie naar smaak
Een glas droge witte wijn
500 ml tomatenpuree
Verse peterselie, fijngehakt ter decoratie
200 g ricotta
50 g geraspte kaas, naar keuze
Hoe Bolognese te bereiden
Om dit meesterwerk te maken, giet je eerst een beetje extra vergine olijfolie in een grote pan en verwarm je deze op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui, selderij en wortel toe en bak een paar minuten, tot de groenten zacht zijn.

Voeg het gemengde gehakt toe aan de pot en blijf koken tot het goed bruin is. Meng alles met de droge witte wijn en laat het geheel verdampen op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, zout en peper toe, blijf koken op middelhoog vuur, dek de pan af met een deksel en laat minimaal een uur koken, af en toe roeren om te voorkomen dat de saus aan de bodem blijft plakken.

Doe ondertussen de pasta in een aparte pan met ruim gezouten water en laat koken gedurende de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Giet vervolgens de pasta al dente af en giet deze in de pan met de saus, voeg de ricotta en een beetje kookwater toe. Roer goed totdat de ricotta goed smelt en de pasta goed bedekt is. Voeg ten slotte de kaas toe, roer het nog een keer door en serveer het op een bord, zodat ze eindelijk klaar zijn om te proeven. Voeg echter eerst een beetje peterselie toe ter decoratie en geniet van je maaltijd!
