Heb je een licht verschrompelde aubergine over? Verspil het niet, pak wat ham en kaas en je zult het zien

Als je thuis een ietwat oude en gerimpelde aubergine hebt, neem dan wat kaas en ham en maak een geweldig gerecht…

Slechts één aubergine is genoeg om het diner superlekker en zeer smakelijk te maken. Voeg nog een paar andere ingrediënten toe om het gerecht voller en rijker van smaak te maken.

Oude aubergine met ham en kaas - ReceptSprint

LEES OOK -> Spijsverteringsproblemen na de maaltijd: drink dit brouwsel en zeg vaarwel tegen ongemak

Aan de andere kant, zoals mijn lieve grootmoeder altijd zegt: er is niets beters dan een aubergine om te bakken voor een geweldig diner dat op het laatste moment wordt bereid. Ik zal de trucs van mijn dinerbesparende recept onthullen.

Met een gerimpelde aubergine maken we een heerlijk diner: recept

Neem die oude aubergine die in de fruit- en groentemand ligt, en laten we er een klaarmaken last-minute diner met een ongelooflijke smaak, precies zoals een Siciliaanse grootmoeder het zou bereiden…. hier speelt frituren een onbetwiste hoofdrol. Hier is het recept:

1 aubergine,

gedroogde ham,

gesneden provolon,

een fles tomatensaus.

Oude aubergine met ham en kaas - ReceptSprint

LEES OOK -> DIY-kerstplaceholder: kleine juweeltjes om te pronken op je tafel

Laten we het diner bereiden met gebakken aubergines

Neem de aubergines minimaal een half uur voor bereiding, snijd ze in plakjes van maximaal één centimeter, giet er zout over en doe ze in een vergiet, plaats er een bord onder. Hier laten de aubergines overtollig vocht los en zijn ze klaar om te frituren.

Vervolgens gieten we twee centimeter zaadolie in een pan en als deze de juiste temperatuur heeft bereikt, gaan we dat doen Bak onze aubergines geleidelijk en plaats het terug in het vergiet met een bord eronder. Met deze manoeuvre kunt u ook overtollige frituurolie verwijderen.

Aubergines kruiden en naar de oven…

Als de aubergines allemaal gebakken zijn, laat je ze afkoelen, zodat je ze gemakkelijk kunt hanteren. We nemen elk plakje fruitaubergines en leggen er een plakje ham op, één van de kaas en rol deze op op zichzelf.

Oude aubergine met ham en kaas - ReceptSprint

We herhalen de handeling voor alle aubergines en leggen vervolgens de broodjes in de pan alsof we een taart willen maken, gieten wat tomatensaus en meer. We maken de taart compleet door er veel geraspte Parmezaanse kaas en meer aan toe te voegen en wat kaasblokjes waardoor het oppervlak tegelijkertijd heerlijk en zacht wordt.

We zetten alles minimaal 15 minuten in de oven op 200 graden en serveer terwijl de broodjes nog warm zijn, samen met een lekker bijgerecht van groenten en gebakken aardappelen… Ik verzeker je dat het een ongelooflijk succes zal worden!

LEES OOK -> Versterkingssalade, de naam zegt het al, deze kun je niet missen met Kerst