Verras met Kerstmis iedereen met deze gevulde kip: het recept van oma Pina wordt een groot succes

Geen verspilling en veel smaak op tafel: als je gevulde kip kookt volgens het recept van oma Pina, kan niemand met Kerstmis van onze tafels afwenden

De moderne keuken bestaat uit uitvindingen en heruitwerking. Maar de traditionele is vol inventiviteit, zelfs met Kerstmis, en er zijn gerechten zoals gevulde kip die nooit uit de mode raken.

Dit is het recept van oma Pina, ook perfect voor de lunch of het kerstdiner.

Verras iedereen met Kerstmis met deze gevulde kip: er bestaat een alternatief voor worst

Oma Pina, die altijd een vooruitziende blik had, had voor dit recept ook een nog rijker alternatief. In plaats van worst vulde hij het met eerder gekookte kwartel of duif. Als je tijd hebt, probeer het dan.

Ingrediënten:
1 kip zonder bot met vel
250 g worst
2 wortels
2 courgettes
100 ml groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
verse tijmblaadjes naar smaak
extra vergine olijfolie naar smaak
zout naar smaak
peper indien nodig

Stap voor stap voorbereiding voor een perfect gerecht voor Kerstmis

hele kip

De slager moet de eerste stap zetten: het uitbenen van de kip maar door de huid te behouden die ons zal helpen deze vast te houden zacht en sappig tijdens het koken. Indien mogelijk maken we hem ook open, zodat hij compact en perfect te vullen is.
We bewaren het in de koelkast totdat het tijd is om het te vullen en dan plaatsen we het op het werkoppervlak. Laten we beginnen met het zouten zonder te overdrijven, we brengen het ook op smaak met een handvol peper vers en dan beginnen we het in het centrale deel te vullen met de worst, nadat we het omhulsel hebben verwijderd dat we niet nodig hebben.
We wassen en schillen beide wortels dat de courgettes. Als ze lang zijn, snijden we ze doormidden en dan in stokjes, niet te dun. We plaatsen ze op de worst, waarbij we altijd de zijkanten vrij laten om hem goed te kunnen sluiten. Nog een snufje zout en de vulling is klaar.
We rollen de hele kip op, beginnend vanaf één kant, trekken hem goed aan zodat de vulling er tijdens het koken niet uit komt en binden hem stevig vast met keukentouw.

wortels

We nemen een pan die groot genoeg is om alle kip in te doen en bestrijken de bodem met een dun laagje extra vergine olijfolie. Leg de gevulde kip in het midden, met een snufje zout en een beetje peper. We completeren met gehakte rozemarijn en tijm samen met de knoflookteentjes (maar het kan ook salie, marjolein of andere aromatische kruiden zijn) en we zijn klaar om te bakken.
We plaatsen de pan op de middelste plank van de oven, nog steeds 2-3 eetlepels olie op het oppervlak en compleet met de eerder bereide groentebouillon.

We plaatsen de pan in de middelste plank van de oven, voorverwarmd tot 180°, en koken ongeveer 60-70 minuten, afhankelijk van de kracht van ons apparaat. We hoeven het niet te controleren, behalve een paar keer om het met de saus te bedekken.
Als het klaar is, halen we het eruit, wachten ongeveer tien minuten en snijden het in plakjes, bedekken het met de saus. De echte gevulde kip van oma Pina is klaar. We kunnen het serveren met gebakken aardappelen of gekarameliseerde uien, het is spectaculair