Dit jaar maken we kerstboomcupcakes voor de kleintjes: heerlijk en met een geweldig visueel effect

Kerstboomcupcakes zijn onweerstaanbaar en hebben een geweldig scenografisch effect, niets is goed genoeg om iedereen te boeien. Wat denk jij, wil jij het ook proberen? Hier is het sprintrecept!

Vandaag bieden wij je een typisch kerstrecept aan dat je niet kunt weerstaan, vooral de kleintjes thuis zullen er dol op zijn, wat denk jij, wil jij het ook proberen? Het enige wat je hoeft te doen is de basis, de chocolade cupcakes en vervolgens de mascarponecrème klaarmaken.

Dit jaar bereiden we heerlijke en spectaculaire kerstboomcupcakes voor de kleintjes

Vervolgens versieren we de boomcupcakes zoals wij dat willen, je zult zien dat ze, binnen net genoeg tijd om ze op tafel te serveren, in een mum van tijd klaar zijn. Een dessert dat na de maaltijd niet mag ontbreken, de kleintjes willen iets goeds, ze zullen dit verkiezen en geen pandoro of logs, ze houden van simpele dingen. Laten we samen het sprintrecept bekijken!

Kerstboomcupcakes: heerlijk en eenvoudig te maken

Het recept voor cupcakes is eenvoudig, ze worden zonder eieren bereid, dus je kunt ze ook bereiden zonder dat je eieren in de koelkast hebt liggen. Het enige wat je hoeft te doen is iedereen bij de keel te pakken, uiteraard moet de crème met een spuitzak op de cupcakes worden aangebracht, dat geeft het gewenste effect.

Lees ook: Een fles om als kerstcadeau te geven, maak thuis de heerlijke droplikeur klaar

Ingrediënten voor 6 personen

150 g suiker
330 g melk
230 g 00-meel
100 g pure chocolade
100 g boter
een half zakje bakpoeder
geraspte schil van één citroen

Voor de mascarponecrème

250 g mascarpone
100 g poedersuiker
decoratie naar wens

Kerstboom cupcake-proces

Om deze smakelijke desserts te bereiden, beginnen we meteen met het gezeefde meel, de suiker en de gist in een kom te doen en te mengen met een lepel. We gieten langzaam de melk erbij en werken goed met een elektrische garde, om een ​​homogeen mengsel zonder klontjes te verkrijgen.

Lees ook: Pandoro tiramisu met Baileys: het dessert aan het einde van de maaltijd dat niemand verwacht!

Dit jaar bereiden we heerlijke en spectaculaire kerstboomcupcakes voor de kleintjes Ricettasprint

Voeg vervolgens de geraspte schil van een citroen toe en tenslotte de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron gesmolten met de boter.

Lees ook: Chocolade kerststol, je hoeft het niet te kopen, verpakt is het niet lekker, maak het zelf klaar

Als het mengsel glad is, doe het dan in de bakvormpjes en laat het 20 minuten in een hete oven op 180° bakken. Eenmaal gaar, haal het uit de oven en bereid de mascarponecrème.

We werken de mascarpone met de poedersuiker in een kom en met de garde en doen het vervolgens in een spuitzak als het klaar is en decoreren de cupcakes en decoreren vervolgens voordat we serveren.

Geniet van een goede pauze!

Dit jaar bereiden we heerlijke en spectaculaire kerstboomcupcakes voor de kleintjes Ricettasprint