Gember kaneelbrioche: ik maak ze vaak tijdens de feestdagen, ze maken het ontbijt bijzonder!

Als je tijdens deze feestdagen elke dag speciaal wilt maken, moet je absoluut de Ginger and Cinnamon Brioche proberen: ik bereid ze vaak tijdens de kerstperiode, waardoor het ontbijt speciaal wordt!

Als je tijdens de feestdagen elke dag speciaal wilt maken, moet je de Gember-Kaneelbrioche proberen: ik bereid ze vaak tijdens de kerstvakantie, waardoor het ontbijt speciaal wordt! Met dit heerlijke recept weet je zeker dat je zachte en smaakvolle brioche met je eigen handen hebt gemaakt, gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige bewaarmiddelen. Ik weet zeker dat je geen verpakte snacks meer in de supermarkt koopt.

Gember-kaneelbrioche: ik maak ze vaak tijdens de feestdagen, ze maken het ontbijt bijzonder!  receptenprint.it

Deze heerlijke brioches hebben een heel zacht deeg dat je kunt bereiden zonder dat je daarvoor naar de supermarkt hoeft te rennen, want je hebt alleen de paar ingrediënten nodig die je in huis hebt. Nadat het deeg is uitgerold, strooien we een mengsel van gember en kaneel over het hele oppervlak en wikkelen het deeg vervolgens in een rol. Hiervan maken we dikke broodjes die groot genoeg zijn om bakvormen of bakvormen mee te vullen en de oven in gaan. Kortom, eenvoudiger dan dit kan niet!

Ingrediënten en bereiding van kaneel-gemberbrioche

Met deze bijzondere brioches zullen ze, als je ze eenmaal geprobeerd hebt, deel uitmaken van je favoriete kerstrecepten, maar ze zijn zo lekker en heel praktisch om te maken, dat je ze vast en zeker het hele jaar door zult bereiden. Wat doe je daar nog? Het enige wat u hoeft te doen is de zeer eenvoudige stap-voor-stap instructies te volgen en binnen een paar minuten tovert u een werkelijk heerlijk zacht gebakje op tafel. Laten we meteen aan de slag gaan!

Lees ook: Haverdripcakes: vandaag bereiden we de bekende brioches thuis in de supermarkt en ze zijn nog lichter
Lees ook: Gemberkoekjes zoals die in de films: ik zal het recept en al zijn geheimen onthullen

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Kooktijd: 25-30 minuten

Ingrediënten

500 g 00-meel
75 g boter
100 g suiker
100 g warm water
10 g verse gember, geraspt
10 g kaneel
15 g briochegist

Hoe brioches bereiden

Om deze zeer zachte brioches te maken, giet je eerst de bloem en de gist in een kom. Voeg vervolgens de boter en de suiker toe en bewerk het deeg om de ingrediënten te mengen.

kneed receptenprint.it

Voeg beetje bij beetje het warme water toe om klontjes in het deeg te voorkomen. Zodra de ingrediënten allemaal bij elkaar in de kom zitten, meng je tot de bloem niet meer zichtbaar is. Dek de kom af en laat hem op een warme plaats rusten tot het volume verdubbeld is (ongeveer 1-2 uur).

kaneelreceptensprint.it

Zodra de aangegeven tijd is verstreken, zet u de oven aan en verwarmt u deze voor op 180 graden. Rol het deeg met een deegroller uit op een plank en vorm het tot een rechthoek. Strooi de gember en kaneel over het hele oppervlak en rol het voorzichtig op tot een strakke rol. Snijd het vervolgens in dikke plakjes ter grootte van de gekozen en beboterde bakvormen of bakvormpjes, en leg elke briocherol goed naar binnen. Laat ze nog eens 30 minuten of 1 uur groeien, afgedekt met een doek. Bak de brioches ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de vormpjes en serveer ze op tafel. Eet smakelijk!

Gember receptenprint.it