Zachte cacao hazelnootgebakjes, geniet ervan tijdens de feestdagen met warme chocolademelk, ze worden ieders favoriet!

Bereid een paar ingrediënten en heerlijke siliconen vormpjes voor: deze zachte hazelnoot-cacaogebakjes zijn perfect om tijdens de feestdagen van te genieten met warme chocolademelk, ze zullen ieders favoriet worden!

Kerstmis komt eraan, en dit is de beste tijd om te experimenteren met de beste recepten om met familie of vrienden van te genieten. Vandaag laat ik je zien hoe met slechts een paar ingrediënten heerlijke zachte lekkernijen ontstaan, die uitnodigend zijn door er alleen maar naar te kijken, zozeer zelfs dat je met slechts één niet tevreden zult zijn. De zachte cacao-hazelnootgebakjes combineren de smaak en heerlijke consistentie van hazelnoot met het heerlijke aroma van cacao en het resultaat zal iedereen verliefd maken!

Zachte cacao-hazelnootgebakjes, geniet ervan tijdens de feestdagen met warme chocolademelk, ze worden ieders favoriet!  receptenprint.it

Deze heerlijke gebakjes zijn perfect om tijdens de feestdagen en daarna van te genieten met warme chocolademelk. Wij maken een romig mengsel klaar om in siliconen mallen met kerstthema te gieten, kortom, niets is eenvoudiger en sneller dan dit! Je kunt ook iets extra’s toevoegen aan de mix van hazelnoten en cacao, bijvoorbeeld een kleine dosis vanille of rum, om je gebakjes een pittiger tintje te geven en ze nog lekkerder te maken.

Ingrediënten en bereiding van hazelnootcacaogebakjes

Wat doe je daar nog? Bereid de paar ingrediënten die je nodig hebt meteen voor en begin ze meteen samen met mij te bereiden, het kost je maar een paar minuten, je zult het zien. Bind je schort maar vast, je zult zien dat ze binnen no-time klaar zijn!

Lees ook: Theegebakjes: een onweerstaanbare delicatesse voor de zondagmiddag
Lees ook: Zeer zachte honingstukjes, heerlijke gebakjes ter grootte van een koekje die smelten in je mond

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Kooktijd: 10-15 minuten

Ingrediënten

150 g boter
100 g gehakte hazelnoten
300 g bloem
3 eieren
1 snufje zout
180 g suiker
140 g melk
1 zakje bakpoeder voor desserts

Hoe hazelnoot-cacaogebakjes bereiden

Om dit heerlijke sprintrecept te maken, verwarm je de oven voor op 180 graden en maak je siliconenvormen met kerstthema klaar. Meng in een kom de cacao, gehakte hazelnoten, bloem, bakpoeder en een snufje zout.

cacaoreceptenprint.it

Giet in een andere kom de eieren samen met de suiker en klop ze met een garde tot ze licht en luchtig zijn. Zodra je een romige consistentie hebt verkregen, voeg je eerst de halfgesmolten boter en de melk toe, onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de eerder bereide ingrediënten toe en integreer ze beetje bij beetje, totdat je een homogene consistentie verkrijgt.

garde receptenprint.it

Giet het romige mengsel in je siliconenvorm en bak ze ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de gebakjes en de dikte die je ze hebt gegeven. Test ze met een tandenstoker in het midden door ze uit de oven te halen. Als ze er droog uitkomen, haal ze dan uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Haal ze als ze koud zijn uit de vormpjes en serveer ze met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!

poedersuiker receptenprint.it